Prishtina në histori, qerthull në rrjet i historisë së Prishtinës: Projekt i fundit nga Varg dhe Trembelat

23 05 2024 Prishtina në histori, qerthull në rrjet i historisë së Prishtinës: Projekt i fundit nga Varg dhe Trembelat

Është çelur për publikun faqja digjitale ‘Prishtina në histori’ për një vështrim të parë. Është fjala për një grumbull digjital të teksteve, hartave, gravurave, fotografive dhe punimeve rreth historisë së qytetit të Prishtinës që kapin kohën prej fundit të shekullit 13 deri në vitete e para të shekullit...

Libri Tipografia shqiptare 1555-1912 në formatin digjital

04 04 2023 Libri Tipografia shqiptare 1555-1912 në formatin digjital

Përmes Berk.al në Tiranë

Përderisa kopjet e fundit të tirazhit të shtypur të librit mbesin në shitje në Prishtinë (Dukagjini, Artini dhe Koha), dhe në Tiranë (Berk) libri Tipografia shqiptare 1555-1912 është në dispozicion edhe në formatin digjital si e-book përmes platformës Berk.al. Formatin digjital të librit mund ta gjeni këtu, dhe mban çmimin 5 EUR.

Fiksimi pas dizajnimit të shkronjave

14 07 2019 Fiksimi pas dizajnimit të shkronjave

  Shkonjat Rilindja janë përdorur në një seri publikimesh të dizajnuara nga Trembelat.   Trembelat janë e vetmja shoqëri që për përdorim në projekte ka zhvilluar edhe shkronjat e veta tipografike. Shkronjat e para janë dizajnuar në fakt para se të themelohet kompania, pra në vitin 2003 dhe emrin e kanë Shkronjat Shqip. Ato mund të...

Datao

13 10 2020 Datao

Datao is a tech company that offers cost-efficient services in Data Science, Data Management, Business Intelligence, and Software Engineering. During the creation of this brand the main focus was the analytic approach as an important phase of the overall process of data science.   We have created a face look-a-like icon emphasizing only the eyes as the most remarkable features of the face. Despite being easily distinguishable...

Cultural Spaces of Kosovo

29 01 2020 Cultural Spaces of Kosovo

New logo for a new network

There is a new network of cultural spaces in Kosovo. We have designed their logo and identity.

Karl Gega

07 04 2017 Karl Gega

Is a new brand that is developed by our company. As it is an alcoholic drink, branding it with the name of Karl Gega, came as our aim was to present something unique on the market, where all local alcoholic drinks tend to relate their branding with warriors and political figures. Karl Gega, was the designer of the Semmering Railway from Gloggnitz to Mürzzuschlag. During his time, he was the most prominent of Austrian railway engineers and...

​Shoqata e parë e artistëve grafik në Shqipëri (1936)

24 09 2020 ​Shoqata e parë e artistëve grafik në Shqipëri (1936)

Në vitin 1936 është formuar Shoqata e Puntorëve Typografë në Shqipëri e përbërë nga rreth 80 punonjës të shtypshkronjave në gjithë Shqipërinë. Njoftimi për themelimin e shoqatës është botuar në revistën Java me shkrim nga Alo Dhusha të titulluar “Shoqata e punëtorëve të shtypshkronjave të...

Goodjobber

07 04 2017 Goodjobber

Is a company based in Swiss, that tries to link employees and employers together. The idea behind the curved line below bb is to leave costumers understand that being part of this platform will make you happy, as it is expected for clients to find their best job at this platform.

Instakosova

07 04 2017 Instakosova

“#InstaKosovo competition is based and runs across the major social media platforms, inviting everyone to post and hashtag pictures that reflect on Kosovo, its culture and the people.”

MM Magazine

28 04 2017 MM Magazine

MM Magazine, debate about social issues, politics, culture and literature. We designed several editions using the grid for from the Guttenberg first books.

Krenare Rugova

07 04 2017 Krenare Rugova

Designed in Capital Font, this logo is all in letters, representing the name of the fashion designer herself. When it comes to fashion designers, best logo proposal would be something that represents their name, work and creativity, and this is exactly what we thought to transmit when we came up with this logo. As a satisfied client, she is now working with us on designing her brand completely, including identity, webpage and more

Prishtina Insight

28 04 2017 Prishtina Insight

A great magazine published in English twice a month.

We developed the overall design, as well as 27 editions of this magazine. It has influenced the overall look of the entire Ballkan Insight platform for Balkans. Our team has worked on the typograph, infographics, illustrations making this a propes editorial design project.

Dizajnera e tipografë, bashkohuni!

20 06 2017 Dizajnera e tipografë, bashkohuni!

Yll Rugova

Régis Debray në një artikull të tij botuar në The New Left Review me titullin "Socialism and Print" (nuk është e përkthyer në shqip) flet se si ideologjia jo vetëm që është e dizajnuar, por madje e dizajnuar grafikisht. Sipas tij, tipografët, punonjësit e shtypshkronjave dhe bibliotekarët janë njerëzit kryesorë që e kanë nxitur...

#ecokosovo

10 01 2018 #ecokosovo

#ecokosovo is an online advocacy campaign, and photo competition in order to raise awareness on environment and health issues in Kosovo. It was organized by UNDP, UNV in partnership with WHO and UN Kosovo Team (UNKT). Trembelat created the logo, identity, brand design, website, animation, as well maintained the social media networks and publications. Trembelat also developed a costumized Online Voting System for the jury of the photo...

Kosovo in UNESCO

07 04 2017 Kosovo in UNESCO

Kosovo in Unesco started as campaign, during the time Kosovo was lobbying for membership in UNESCO. Though this campaign aimed to raise awareness among local politicians on the importance of Kosovo’s membership in UNESCO, it had a wider impact too. Our company designed their campaign starting from scratch, and including, logo, book, webpage, written and tv media advertising.

Image of Albanian and Albania in New York Times at the time of declaring indepedence

28 04 2017 Image of Albanian and Albania in New York Times at the time of declaring indepedence

Bardh Rugova

Everything related to the visual part of the book is created by our company.